9 t/m 11 april 2024

Programma

Jaarbeurs │ Utrecht

Mainstage - Zorg & food, 9 t/m 11 april 2024 i Jaarbeurs, Utrecht.

Food Mainstage

Je kunt er niet omheen, midden op de beursvloer van Zorg & food staat de Food Mainstage. Hier delen bekende sprekers drie dagen lang hun kennis en visie over actuele topics en kun je tientallen leerzame en interessante keynotes bijwonen. Sabine Uitslag is de dagvoorzitter en leidt het programma, met een dagelijks wisselend thema. Sprekers zijn onder andere Erik Scherder, Ronald Giphart, Ron Blaauw, Milo Berlijn, Koen Joosten, Nicolien Sauerbreij, Tamara de Weijer, Jan Rotmans en Hugo Kennis. Je gaat gegarandeerd geïnspireerd en geïnformeerd huiswaarts!

Meer over de thema's

Dagthema's

Per­soons­ge­rich­te zorg

Op dinsdag 9 april staat op de Food Mainstage het thema ‘persoonsgerichte zorg’ centraal. De dag wordt geopend door Erik Scherder. Om 11 uur is het podium voor Kees van der Walchefkok bij het St. Antonius Ziekenhuis. In zijn ziekenhuis is het menu helemaal omgegooid. Zes maaltijden per dag verleiden patiënten om te eten. De porties zijn klein en de keuzemogelijkheden groot. Gingen er eerst bordenvol eten terug naar de keuken, nu zien ze bij het St. Antonius Ziekenhuis dat er aanmerkelijk beter gegeten wordt. Van der Wal deelt lessen en tips.  

Later op de dag staat onder andere huisarts en leefstijlmotivator Tamara de Weijer op het podium. Haar missie is Nederland gezonder maken door meer aandacht voor leefstijl in én buiten de spreekkamer.

Efficiënte zorg

Op woensdag 10 april staat de Food Mainstage  in het teken van ‘efficiënte zorg’.  De dag wordt geopend door Ronald Giphart. Daarna is het de beurt aan topsporter Nicolien Sauerbreij.  Na haar beklimt inspirator en cabaretier Milo Berlijn het podium. Tijdens zijn presentatie deelt hij zijn gedachten over de omgang met patiënten en cliënten. En schudt zijn publiek hier graag mee wakker! Een andere spreker op woensdag is  hoogleraar transitie Jan Rotmans. Zijn betoog motiveert en inspireert tot verandering.

Duurzame zorg

Donderdag 11 april is op de Food Mainstage de dag van de ‘duurzame zorg’. De dag wordt geopend door chefkok en culinair ondernemer Ron Blaauw. Hij deelt zijn kennis, best practises en inspirerende verhalen over voeding, ondernemen en zorg. 

Dr. Prof. Koen Joosten, kinderarts-intensivist in het Eramus MC, en Anouk Snelders, oprichter van de Health Food Wall nemen hun toehoorders mee in de wereld van gezonde voeding binnen en buiten het ziekenhuis.

Daarna is het de beurt van TV-kok en acteur Hugo Kennis.

Bezoek de foodmarket

Breng tijdens je bezoek aan Zorg & food een bezoek aan onze foodmarket. De deelnemende leveranciers geven je graag een voorproefje van de zorg van de toekomst.

Programmacommissie Zorg & food

Mediapartners Zorg & food